Shungiitti

  Shungiitti on kauniin värinen, ainutlaatuisia fysikaalisia ominaisuuksia omaava aito luonnonkivi. Mineraalilla katsotaan olevan lukuisia parantavia ja hoitavia ominaisuuksia.

  Shungiitti on yksi vanhimmista planeettamme kivilajeista, jonka geologinen ikä on yli 2 miljardia vuotta. Shungiitti – nimi on peräisin vuodelta 1887, jolloin eteläkarjalaisesta Sungan kylästä ensimmäistä kertaa löydettiin tämän hiilipitoisen mineraalin maailman ainoita suuria esiintymiä.

  Shungiitille  on ominaista kemiallinen kestävyys, korkea tiheys, lujuus ja lämpöarvo, sekä sähkönjohtavuus ja korkeataajuisten sähkömagneettisten säteilyjen ainutlaatuinen suojauskyky.

  Shungiitin rakenne ja koostumus ovat ainutkertaisia. Myös sen syntyolosuhteet ovat ainutkertaisia. Maailmassa on vain yksi paikka, josta tätä kiviainesta saadaan, nimittäin Zazhoginskin esiintymä Venäjällä, Karjalan alueella. Vielä tähän mennessä tiedemiehet eivät ole onnistuneet löytämään muita vastaavanlaisia esiintymiä. 

  Vedellä, jossa on pidetty shungiittia, on hyvin monenlaisia hyödyllisiä ominaisuuksia. Se hoitaa kokonaisvaltaisesti ja vahvistaa ihmisen elimistöä, minkä vuoksi sitä on jo kauan käytetty laajalti kansanparannuksessa.